Nove legitimacije za 650 fudbalera

Na području Fudbalskog saveza opštine, koji okuplja 27 klubova sa područja aleksinčake, ražanjske i svrljiške opštine, završena je preregistracija igrača. Nove sportske legitimacije dobilo je oko 650 fudbalera.

‒ U zavisnosti od broja fudbalera i ranga takmičenja, klubovi su plaćali između deset i petnaest hiljada dinara, što nije zanemarljiv trošak, pogotovo kada se zna da imaju mali budžet. Za igrača mlađe kategorije, recimo, tarifa je 500 dinara, za one koji igraju u Opštinskoj ligi 600 dinara, za Okružnu ligu 700 i za igrače u zonskom stepenu takmičenja 800 dinara ‒ kaže Leonardo Matić, predsednik FSO.

‒ Klubove smo oslobodili plaćanja dela troškova, tačnije 120 dinara po igraču za objavu preregistracije, legitimaciju i karton. Uz to, na sednici Izvršnog odbora FSO doneli smo odluku da klubovima na neki način pomognemo tako što bi im kupili deo potrebne opreme, lopte ili nešto drugo što im je neophodno ‒ veli Matić.

Od ukupno 27 klubova, dva nisu preregistrovala igrače, ali to mogu da učine u toku zimskog prelaznog roka koji je počeo 14. januara i traje do 8. februara.

‒ Mali broj klubova je izmirio dugovanja za preregistraciju igrača, jer očekuju novac iz opštinskog budžeta. Što se nas tiče, mi smo preregistrovali sve igrače, pa kada klubovi budu u mogućnosti izmiriće svoje obaveze ‒ zaključuje Matić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − three =