Socijalno

Niče nova zgrada u Bucekovoj

Dok radnici Centra za socijalni rad u Aleksincu rade u skučenim prostorijama, privremeno smešteni u zgradi Ulice 7. juli, dotle na njihovoj staroj lokaciji u Bucekovoj ulici niče novi moderni objekat. Radovi su počeli, po planu, sredinom maja, kada je izvođač, „Čemernik gradnja” iz Žitkovca, uveden u posao. Prema rečima direktorke ustanove Jasne Nikolić, trenutno su u toku grubi građevinski radovi i gradnja objekta se odvija prema ugovorenoj dinamici.

‒ Za radove je planirano 210 dana od uvođenja izvođača u radove. Vrednost projekta je 46 miliona 982 hiljade dinara – kaže direktorka Nikolić uz napomenu da celokupnu gradnju finansira lokalna samouprava, koja je i osnivač ustanove. 

Socijalno

Nova funkcionalna zgrada u Bucekovoj, koju zaposleni Centra s nestrpljenjem očekuju, trebalo bi da bude završen za još oko pet meseci, a objekat će biti izgrađen po svim standardima i prilagođen i onim korisnicima koji spadaju u osetljive grupe.

‒ Biće postavljena rampa od armiranog betona, a imaćemo i lift koji će voditi na prvi sprat, tako da će objekat imati sve uslove koje jedna zgrada Centra za socijalni rad treba da ispunjava. 

Od preseljenja su, podseća direktorka, primorani da rade u uslovima koji im otežavaju rad.

‒ Prostor je potpuno neuslovan. Nema dovoljno prostorija, pa više radnika radi u jednoj, što onemogućava kvalitetan rad sa strankama – kaže direktorka Jasna Nikolić. 

Zaposleni Centra za socijalni rad morali su da se presele u privremene prostorije u kojima se trenutno nalaze, pošto je još 2009. godine građevinska komisija procenila da zgrada u Bucekovoj ne garantuje bezbednost ni korisnicima ni radnicima.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 4 =