Na današnjoj smotri dečji i školski ansambli Aleksinca

Smotru horova, orkestara i kamernih ansambala, koju 12. put organizuje Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević”, danas su otvorili najmlađi učesnici. Sedam horova i orkestara aleksinačkih škola, predškolske ustanove i Centra za kulturu i umetnost ulepšalo je današnje popodne jednočasovnim nastupom.

Najpre su na scenu izašli gimnazijalci, koji su uz klavirsku pratnju profesorke Ivane Lukić otpevali našu narodnu pesmu „Ječam žela” i svetski čuveni hit Leonarda Koena „Aliluja”. Mimo ranije najavljenog programa, Hor Aleksinačke gimnazije izveo je i kompoziciju „Marijo slavna” vladike Nikolaja Velimirovića.

Smotra

Zatim su publiku pozdravili najmlađi, hor PU „Lane”. U zanimljivim kostimima, razdraganih lica i uz dirigovanje Mirjane Vidojković izveli su „Pesmu Sv. Ćirilu i Metodiju” Dubravke Ugarković i „Miljeno, miljeno”, narodnu pesmu iz Vojvodine u aranžmanu aleksinačkog kompozitora Jovice Gavrilovića.

Smotra

Pesmu „Srpkinja” Isidore Bajić i „Hor Jevreja iz opere Nabuko” Đuzepe Verdija izveli su članovi Hora OMŠ „Vladimir Đorđević” uz klavirsku pratnju Bratislava Mladenovića, a pod dirigentskom palicom Elizabete Stojanović.

Smotra

Orkestar Osnovne škole „Ljupče Nikolić” izveo je kompozicije „Zeleni rukavi” nepoznatog autora i „Čamac na Tisi” Darka Kraljića. Orkestrom je dirigovala Suzana Mihailović.

Smotra

„Nek svud ljubav sja” i „Najlepša mama na svetu”, uz klavirsku pratnju profesora Milana Petkovića, otpevali su „Mali vokali” Centra za kulturu i umetnost.

Smotra

Hor i orkestar škole „Ljupče Nikolić” na današnjoj smotri predstavio se pesmom „Polazim u prvi razred ja”, uz muzičku podršku Zorana Aleksića.

Smotra

Današnji koncertni dan zatvorili su domaćini. Orkestar muzičke škole izveo je dve kompozicije „Anastasija” u aranžmanu profesora Bratislava Mladenovića i „Gramofosnki valcer” za koji je aranžman uradio Marko Jelenić, aktuelni direktor škole.

Smotra

Sutra, 4. aprila, biće održan večernji koncert svih muzičkih ansambala koji postoje i rade na teritoriji opštine Aleksinac. Ljubitelji muzike će ovom prilikom čuti Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac”, mešoviti hor „Pevnica”, Aleksinački gradski orkestar i Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost. Gost ove manifestacije biće Etno grupa „Niško Zone” iz Niša. Koncert počinje u 19 sati.

Smotra

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =