opstina-aleksinac-2

Kako doći do opštinskog priznanja?

Aleksinačka lokalna samouprava raspisala je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja opštine Aleksinac za 2019. godinu.

Javna priznanja (plaketa, nagrada Opštine, pohvala i zvanje počasnog građanina) daju se pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, udruženjima i drugim organizacijama za naročite zasluge za opštinu Aleksinac.

Inicijativu sa obrazloženjem za dodeljivanje javnih priznanja mogu podnositi preduzeća, ustanove i druge organizacije, mesne zajednice, udruženja građana i organi Opštine.

Obrazloženi predlozi sa odgovarajućim prilozima podnose se od utorka, 16. aprila pa do 15. maja.

Dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama u opštini Aleksinac svečano će biti upriličena na Dan opštine, 5. juna.

Predlozi za ovogodišnje dobitnike opštinskih priznanja mogu se podneti putem pošte ili lično u zgradi Opštinske uprave opštine Aleksinac. Obrazac se može preuzeti u kancelariji broj 45 ili na sajtu opštine.

Prošlogodišnji dobitnici 

Prošle godine zvanje počasnog građanina Aleksinca dodeljeno je glumcu Tomislavu Trifunoviću, koji je kao selektor Festivala prvoizvedenih predstava doprinosio promovisanju opštine Aleksinac.

Nagrade u visini od 25.000 dinara tada su dodeljene Jasmini Nikolić, direktorki Centra za socijalni rad, mladoj šahistkinji Anastasija Vojinović i arheolozima Petru Milojeviću i Tatjani Trajković. Na prošlogodišnjoj ceremoniji pohvale su uručene Vladanu Milojeviću, predsedniku Mesne zajednice Vitkovac, Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe” i Sportskom savezu opštine.

Plaketa, odnosno najviše priznanje opštine Aleksinac, nije dodeljena 2018. godine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =