Kinološki vikend startuje u Aleksincu

Kinološki vikend, kojim su u dva dana predviđene tri izložbe pasa u Aleksincu, Sokobanji i Paraćinu, počinje u našem gradu u subotu, 28. jula.

Na terenima gradskog parka „Brđanka” održaće se 16. Nacionalna izložba pasa svih rasa na kojoj se očekuje učešće blizu 300 pasa iz Srbije i inostranstva.

– Dobro je što će u jednom vikendu vlasnici pasa iz naše zemlje i inostranstva imati priliku da na tri šampionata svoje ljubimce pokažu u najboljem svetlu – kaže predsednik aleksinačkog Kinološkog društva „Milivoje Prendić” Toplica Zdravković i dodaje da će se na sudijskoj listi naći eminentne međunarodne kinološke sudije među kojima su i Nenad Katanić, pomoćnik srpskog ministra poljoprivrede i Nenad Matejević iz Subotinca.

Svečano otvaranje je u 9 sati i 30 minuta nakon čega će početi ocenjivanje. U 13 sati je planiran BEST IN SHOW.

Izložba će se, napominje Zdravković održati i u slučaju kiše, jer je OTIS obezbedio tende. Generalni pokrovitelj izložbe pasa u našem gradu je Opština Aleksinac.

Istog dana, ali u večernjem terminu u Sokobanji će se održati CACIB (međunarodna izložba), dok će svoj deo Kinološkog vikenda Paraćinci organizovati u nedelju, na izletištu Grza.

Izložba pasa

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + thirteen =