Juče održana prva tribina za buduće mlade preduzetnike

Kako doći do posla iz snova? Sa kakvim poteškoćama se mogu sresti budući preduzetnici? To su samo neka od pitanja koja su se mogla čuti na prvoj u nizu tribina pod nazivom „Moj put do uspeha”. Tribina je namenjena budućim mladim preduzetnicima, a održana je u prostorijama aleksinačkog Karitasa u sklopu projekta „Inkubator za mlade” koji realizuje Karitas Aleksinac uz finansijsku podršku austrijskog Karitasa.

Uz uvodnu reč saradnika ovog projekta Jovane Stojanović i Vanje Jakšića, kao i direktora Karitasa Aleksinac Gorana Žalca, svoja iskustva, ideje i poteškoće, mladim polaznicima ovog projekta, najpre su preneli Predrag Stošić i Slobodanka Pavlović ispred Socijalnog preduzeća „Radanska ruža” iz Lebana, koje se bave proizvodnjom ajvara. Milan Ivković prezentovao je svoje proizvode, ručno izrađene stone lampe od korišćenih materijala, drveta i elektronskih komponenti. Na samom kraju svoju stranu priče ispričala su i dvojica Aleksinčana, Milan Novaković (Hirequarters) i Nikola Đorđević (Prossic). Milan se bavi digitalnim marketingom i pisanjem članaka, dok se Nikola uz pomoć prijatelja bavi proizvodnjom zaštitnih maski za muzičke instrumente, kao i drugim kreativnim idejama.

Na kraju, treba iskazati i zadovoljstvo austrijskog Karitasa, koji su pohvalili dosadašnji tok projekta „Inkubator za mlade”, kao i saradnike na ovom projektu, i najavili i buduću saradnju sa ovdašnjim Karitasom.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − eight =