Aleksincani-na-Zlatiboru-2017

Jagma za odmorom na Zlatiboru

I ove godine Opštinska organizacija invalida rada iz Aleksinca za svoje članove organizuje letovanje u Sokobanji i na Zlatiboru.

Aleksincani-na-Zlatiboru-2017.
Aleksinčani na Zlatiboru 2017. 

‒ U Sokobanji smene traju po 10 dana. Smeštaj je u našem objektu, u naselju Jabukar. U dve sobe ima četiri ležaja, a objekat, naravno, ima kupatilo, struju, vodu, televizor, frižider i električni štednjak za pripremu hrane. Cena je 400 dinara po osobi dnevno ‒ kaže predsednik Opštinske organizacije invalida rada, Dragan Popović. 

Objekat-OOIR-u--Sokobanji-1
Foto arhiva: Objekat opštinske organizacije invalida rada u Sokobljanji

Objekat je počeo da radi 21. juna, a poslednje goste primiće 21. avgusta. Interesovanje za letovanje u lepoj banji pod Ozrenom je relativno slabo, što se ne može reći za Zlatibor.

‒ Za letovanje na ovoj planini prijavljivanje je završeno još u aprilu. Može se reći da je, kao i prošle godine, interesovanje bilo izuzetno, najverovatnije i zbog vrlo povoljnih uslova. Naime, uz vaučer od 5.000 dinara, koji je kao podsticaj domaćem turizmu i ove godine dodeljivalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, za pet noćenja sa ishranom i prevozom, trebalo je izdvojiti šest hiljada dinara i to na nekoliko rata. Smeštaj je u sindikalnom odmaralištu ‘Boem’ ‒ kaže naš sagovornik. 

Na Zlatiboru će ove godine u četiri smene letovati oko 150 naših sugrađana, a prva smena počinje 31. jula.

Foto sa naslovne: Iz arhive (Na Zlatiboru 2017) 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 5 =