Žuta kuća

Istinita priča iz „Žute kuće” – Kako je Johan dobio srpsko srce?

Kroz šta sve prolazi i šta sve doživljava Nemac plemićkog porekla u čijim grudima nakon transplatacije kuca srce Srbina sa Kosova i Metohije opisao je Veselin Dželetović u romanu „Srpsko srce Johanovo” koji će sutra (sreda, 13. februar) od 18 sati biti predstavljen u biblioteci „Vuk Karadžić”.

Reč je o knjizi nastaloj po istinitom događaju kojom Dželetović govori o trgovini organima i zloglasnoj „Žutoj kući” i sveukupnom stradanju Srba.

‒ Zadovoljstvo mi je što ćemo upravo ovom knjigom da otvorimo sezonu književnih večeri jer ovaj roman je potresno svedočanstvo o stradanju Srba u ‘Žutoj kući’ u Albaniji. Nemca Johana kome je presađeno srpsko srce 2003. snovi su naterali da počne da traga kako bi saznao identitet donora. Istraživanje je započeo u Italiji, a potom je preko Kosova stigao do Albanije i do one kuće u kojoj su kidnapovanim Srbima vađeni organi ‒ kaže direktor biblioteke Vojkan Popović i napominje da je ovaj roman istina koja zaslužuje pažnju.

Roman „Srpsko srce Johanovo” koji je 2011. objavilo Udruženje pisaca „Poeta” do sada je imao veliki broj izdanja od kojih je jedno prevedeno na ruski jezik.

Na predstavljanju knjige u Aleksincu pored autora govoriće i Slobodan Rosić iz Udruženja pisaca „Poeta”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 9 =