IN MEMORIAM: Dragan Stojanović Gaga

Posle kraće bolesti, juče je u aleksinačkoj Opštoj bolnici u 51. godini iznenada preminuo Dragan Stojanović Gaga, upravnik lovišta Lovačkog udruženja „Srndać” u Žitkovcu i nekadašnji golman fudbalskih klubova Morava iz Žitkovca i Napredak iz Aleksinca.

Dragan je bio golman Morave kada se ovaj klub plasirao u Regionalnu ligu i tako ostvario jedan od velikih uspeha. Boje žitkovačkog kluba branio je četiri sezone i bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi.

Član aleksinačkog Napretka bio je od 1988. do 1995. godine. To je bilo vreme kada je ovaj klub za nekoliko sezona stigao od Zone do Prve srpske lige i tako zabeležio svoj najveći uspeh u bogatoj i dugoj istoriji.

Od maja 2008. do 2014. godine bio je lovočuvar u Lovačkom udruženju „Srndać” u Žitkovcu, a od tada do pre nekoliko meseci obavljao je dužnost upravnika lovišta.

Bio je dobar čovek, široke duše i velikog srca, omiljen među fudbalerima, ali i među lovcima i lovnim radnicima.

Dragan Stojanović Gaga sahranjen je danas na groblju u Gornjem Suhotnu. Pored članova porodice i velikog broja rođaka i prijatelja, poslednjem ispraćaju prisustvovali i predstavnici fudbalskih klubova Morava i Napredak i brojnih lovačkih društava i udruženja, kao i delegacija Lovačkog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Bratislavom Ćirkovićem.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − one =