Sergej, Grujica

Grujica na sudu – Sergej u Americi

Grujica Veljković nekadašnji predsednik Festivalskog odbora PIP i aktuelni predsednik SO Aleksinac za sada se bez rezultata nedavno pojavio u aleksinačkoj sudnici. Veljković je zbog navodnih uvreda, iznetih javno nakon predstave „Bolivud” na sceni Doma kulture u Aleksincu za vreme održavanja festivala, tužio beogradske glumce Sergeja Trifunovića i Miloša Đorđevića.

Đorđević, član Narodnog pozorišta u Beogradu, je pročitao pismo Trifunovića u kome se spominje i Veljković. Da izgovorene reči nisu bile baš najkorektnije prema tada čelniku Festivalskog odbora pokazuje i reakcija selektora ove pozorišne manifestacije Tomislava Trifunovića, Segejevog oca, koji je uzviknuo „Ime je pogrešno, sigurno je Sergej malo pobrkao imena”.

Grujica Veljković i Tomislav Trifunović niz godina su zajedno radili na jačanju festivala pa ovakav rasplet te saradnje nije bio očekivan.

‒ Da su mi za vreme festivala uputili izvinjenje ne bih ih tužio – kaže za naš sajt Veljković objašnjavajući da u tužbi traži da ova dva glumca budu proglašena krivim za iznete uvrede. 

Sudija Vladica Simonović odložio je početak suđenja za jun mesec pošto je, kako smo nezvanično saznali, ustanovljeno da tuženim stranama nije uručen poziv. Kako se u javnosti piše Sergej Trifunović je tih dana bio u Americi.

Za sada se ne zna sudski epilog. Ali od prošlogodišnjeg događaja o kome će se raspravljati u aleksinačkoj sudnici do današnjeg dan došlo je do promena u javnom životu aktera. Trifunović je u međuvremenu postao lider Pokreta slobodnih građana, pa su mu možda baš događaji oko aleksinačkog festivala bili početak političke kampanje. Veljković je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Festivalskog odbora, a Odbor je usvojio i ponuđenu ostavku Tomislava Trifunovića na mesto umetničkog direktora festivala.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × two =