Ženski fudbal Žitkovac

Fudbalerke Morave deklasirale ekipu Vučja

Pre desetak dana fudbalska lopta se zakotrljala i u Ženskoj razvojnoj ligi – grupa Jug u kojoj se takmiče i fudbalerke žitkovačke Morave. Izabranice trenera Nataše Petrović startovale su sa zakašnjenjem od nedelju dana, jer je meč prvog kola sa Kolibrijem iz Kuršumlije odložen.

Fudbalerke ‒ U drugom kolu gostovali smo debitantu, ekipi Vučja, i pobedili sa 6:2. Pripremali smo se ozbiljno za novo prvenstvo, a organizovali smo i turnir na kome su učestvovale četiri ekipe iz našeg ranga takmičenja. Sve ono što smo uradili u pripremnom periodu, sada bi trebalo da pokažemo u prvenstvu ‒ kaže sekretar ŽFK Morava, Dragoslav Ristić.

U novom šampionatu cilj je stari – plasman u sredinu tabele.

‒ Naše su ambicije da u aktuelnom prvenstvu osvojimo sedmo ili osmo mesto, kao i prošle godine. Imamo veliki broj devojčica starosti od sedam do devet godina i od devet do 12 godina koje nemaju pravo da se takmiče u Razvojnoj ligi. Međutim, za njih će Fudbalski savez Srbije tokom naredne zime u Nišu organizovati nekoliko turnira ‒ ističe naš sagovornik.

Pred svojim navijačima, prvi put u novom prvenstvu, fudbalerke Morave igraće u nedelju (10. septembra), kada im u goste dolazi ekipa Rosulja iz Vlasotinca. Meč počinje u 11 sati.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 14 =