Filip Prvak Evrope

Filip na krovu Evrope!

Filip Trajković, član aleksinačkog Džudo i džiu-džicu kluba NiF osvojio je prvo mesto na Evropskom prvenstvu seniora u džiu-džici, koje je od 31. maja do 2. juna održano u prestonici Rumunije, Bukureštu. Rezultat tim značajniji ako se ima u vidu da je Trajković još uvek junior i da je bio najmlađi takmičar u konkurenciji seniora do 94 kilograma.

Na putu do pobedničkog trona i zlatne medalje, Trajković je u teškoj borbi sa 16:14 pobedio bivšeg juniorskog prvaka sveta Maksimilijana Štrausa iz Nemačke. U polufinalu je sa 18:17 savladao aktuelnog svetskog prvaka Mihaila Koštjuka, da bi u finalu pobedio vicešampiona sveta Pereza Aleksandra iz Francuske sa 19:17.

Filip Prvak Evrope    Filip Prvak Evrope

Sa Trajkovićem su u Bukureštu bili i njegov otac i trener Dragan Trajković i selektor državne reprezentacije magistar Janoš Kopas, kojima svakako pripada deo zasluga za ovako veliki uspeh.

‒ Filip je prevazišao samog sebe i premašio sva očekivanja. Pokazao je da može biti ravnopravan takmac sa najboljim i mnogo iskusnijim svetskim šampionima i da izrasta u vrhunskog takmičara pred kojim je blistava karijera ‒ kaže Filipov otac i trener Dragan Trajković.

Prvenstvo Evrope u kategoriji seniora u džiu-džici organizovala je Evropska džiu-džicu federacija, a učestvovalo je preko 700 takmičara iz 25 evropskih država.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + two =