Dva koncerta u dva dana

Tokom srede i četvrta biće održana 12. Smotra horova, orkestara i kamernih ansambala opštine koja se sastoji od dva koncerta. Sutra od 13 sati u Velikoj sali Centra za kulturu i umetnost nastupiće dečiji i školski ansambli, a u četvrtak od 19 sati nastupaju muzički sastavi sa teritorije naše opštine.

Smotra horova Tokom nastupa dečijih i školskih ansambala posetioci ove manifestacije imaće priliku da čuju Male vokale Centra za kulturu i umetnost, hor vrtića „Lane”, hor i orkestar osnovne škole „Ljupče Nikolić”, hor i orkestar osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević” i hor Aleksinačke gimnazije. Koncert će biti održan u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost sa početkom u 13:00 sati, a ulaz je slobodan.

Već sutradan, u četvrtak 4. aprila, biće održan večernji koncert svih muzičkih ansambala koji postoje i rade na teritoriji opštine Aleksinac. Ljubitelji muzike će ovom prilikom čuti Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac”, mešoviti hor „Pevnica”, Aleksinački gradski orkestar i Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost. Gost ove manifestacije biće Etno grupa „Niško Zone” iz Niša. Koncert je zakazan za 19:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost, takođe je ulaz slobodan. To je jedno proširenje smotre koje ima za cilj, kažu organizatori, da daruje našem gradu jedan večernji koncert horske instrumentalne muzike.

Organizator 12. Smotre horova, orkestara i kamernih ansambala je Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević”, suorganizator je Centar za kulturu i umetnost Aleksinac, a pod pokroviteljstvom opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − ten =