DS i DSS

Đurđevdan slava i političkih partija

Opštinski odbori dve opozicione partije u Aleksincu, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije, danas su obeležile stranačku slavu Đurđevdan.

U Demokratskoj stranci, čiji su članovi i simpatizeri, praznik obeležili u stranačkim prostorijama, poručuju da su na državnom nivou nakon osipanja jednog dela članstva koje je „uvek uz vladajuću koaliciju” uspeli da se konsoliduju i da posle izbora Miloša Jovanovića za novog predsednika ova partija kreće jednim novim putem. Lider aleksinačkih demokrata i nekadašnji predsednik opštine Ivan Dimić kaže da uz očuvano članstvo još od vremena Vojislava Koštunice nastavljaju da čuvaju dvodecenijsku tradiciju, ali uz drugačiji način rada.

‒ U Aleksincu je situacija takva da zajedno sa drugim opozicionim strankama pokušavamo da se izborimo sa vlašću i nerazumnim postupcima koje ova vlast radi i to najviše pokušavamo u Skupštini, što nažalost građani mogu malo da vide. Plan je da se što više naših aktivnosti predstavi građanima opštine Aleksinac, da pokušamo da dokažemo ono što tvrdimo svakog dana, da je ova vlast vrlo štetna po opštinu Aleksinac. Da time stvorimo uslove da na nekim sledećim izborima u ovoj opštini bude bolja vlast i da Demokratska stranka Srbije, koliko to bude mogla i koliko to građani ocene, bude deo te nove vlasti – poručio je Dimić. 

Svoju stranačku slavu u sličnom raspoloženju, u prostorijama stranke u zgradi bivšeg Komiteta u glavnoj ulici, obeležio je i aleksinački DS.

‒ Između dve slave Demokratska stranka je bila veoma politički aktivna u okviru odborničke grupe ‘Odgovorno za Aleksinac’. Borimo se za ravnopravnost, za jednakost svih građana opštine Aleksinac, za bolju budućnost opštine Aleksinac. Nadamo se da će u nekom narednom periodu građani Aleksinca zaista uvideti ko se bori za njih, a najnovija dešavanja u vezi sa sečom drveća upravo pokazuju da su Demokratska stranka i ‘Odgovorno za Aleksinac’ izbor građana kojima je Aleksinac u srcu – rekao je lider Demokratske stranke u Aleksincu, Boban Ranđelović. 

Ove dve partije u aleksinačkom parlamentu čine najbrojniju, devetočlanu opozicionu grupu „Odgovorno za Aleksinac”. DSS ima pet predstavnika, dok DS u lokalnom parlamentu participira sa tri odbornika.

Na naslovnoj fotografiji Ivan Dimić i Boban Ranđelović, foto iz arhive 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =