Divac

„Divac” finansira aleksinačke projekte

Kada je raspisan konkurs Fondacije „Ana i Vlade Divac” koji obuhvata inicijativu mladih za promene u lokalnim zajednicama, paralelno je ova fondacija oformila i tim čija je uloga bila da informiše mlade o konkursu i da ih pripremi za isti. Za vreme trajanja konkursa, tokom februara meseca, Divac tim Aleksinac obišao je par osnovnih i srednjih škola gde je održana prezentacija projekta i objašnjeni uslovi koje je potrebno ispuniti kako bi se uspešno apliciralo.

O uspešnom radu ove grupe mladih entuzijasta svedoči veliki odziv neformalnih grupa od kojih je uspešno apliciralo čak sedam timova, odnosno uspešno su stigla sedam projekata mladih.

‒ To je jedan sjajan broj za ovu sredinu, s obzirom da je ovo prva godina u Aleksincu. Nažalost, bilo je i više grupa koje su želele da apliciraju, ali samo njih sedam je uspešno pripremilo potrebnu dokumentaciju. Nakon primljenih aplikacija svih sedam projekata prošla su tehničku selekciju, a Divac tim uz nadzor Milene Milošević iz Proaktiva, doneo je odluku o tome koji će projekti biti podržani. Nakon glasanja objavljena je rang lista na osnovu koje smo uspeli da podržimo šest od ukupno sedam projekata, što je stvarno opet jedan fenomenalan broj ‒ istakao je jedan od članova Divac tima Dušan Momčilović.

Ono što sada sledi jeste dodela čekova i potpisivanje ugovora sa grupama koje će biti podržane. Nakon potpisivanja koje je zakazano za ponedeljak, 18. mart, u 11 sati u sali Skupštine opštine ostaje samo realizacija projekata koja će trajati do kraja aprila.

Ukupno je obezbeđeno oko 250.000 dinara, s tim što svaka grupa treba da obezbedi još 50% od odobrene sume u lokalnoj zajednici i od lokalnih donatora. Inače, osim fondacije „Ana i Vlade Divac” ovaj projekat je urađen u saradnji sa opštinom Aleksinac, gde je deo sredstava odvojila opština.

Podržani projekti: 

1. „Svi na teren”, neformalne grupe mladih „Mladi iz Trnjana”
2. „As za sve nas”, odbojkaškog kluba „PIN”
3. „Mali drugari”, neformalne grupe mladih „Volontiraj srcem”
4. „Razigrane pčelice”, neformalne grupe mladih „Vesela družina”
5. „Staza zdravlja”, neformalne grupe mladih „Healthactivists Mumijevi”
6. „Vetar u leđa”, neformalne grupe mladih „Mladi rudari”

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 4 =