Dejan Kostadinović opet na tronu

Povodom Bogojavljenja, jednog od najvećih hrišćanskih praznika, danas je na Južnoj Moravi kod Katuna ,pored Separacije „Jakovljević i sin”, održano tradicionalno takmičenje za Časni krst. Prvi do krsta, kao i prošle godine, doplivao je Dejan Kostadinović, 27. godišnji rudar iz Bobovišta. Na drugo mesto plasirao se njegov rođeni brat Dragan Kostadinović, student četvrte godine niškog Pravnog fakulteta, dok je treću poziciju izborio Filip Pantović, profesor fizičke kulture iz Tešice.

Pobednik Dejan Kostadinović

Sva tri takmičara nagrađeni su peharima koje im je uručio predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

Plivanje za Časni krst je održano sedmi put zaredom i okupilo je najveći broj učesnika do sada. Posle liturgije i lekarskog pregleda, u hladnu Moravu skočilo je 19 takmičara iz Aleksinca, Niša, Gornje Toponice, Tešice, Moravca, Žitkovca, Donjeg Adrovca, Bobovišta i Kraljeva.

Drugo mesto pripalo je Draganu Kostadinoviću

 

Među njima prvi put i jedna dama ‒ Emilija Jevtić, šumarski tehničar iz Žitkovca. Kao i lane, i ove godine najstariji učesnik bio je Živorad Rajković, 73. godišnji penzioner iz Niša.

 

Filip Pantović, treće mesto

 

 

Uz pomoć pokrovitelja i sponzora, takmičenje je organizovala Crkvena opština u Stancima na čelu sa sveštenikom Stefanom Milanovićem.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 13 =