Ne pucaj bre

Četvrt veka sa Milisavom

Aleksinački letnji festival (ALEF) nastavljen je sinoć u dvorištu Zavičajnog muzeja gde je prikazana monodrama „Ne pucaj, breˮ, u izvođenju našeg sugrađanina Dragoslava Ranđelovića Ranđe, a u režiji Juga Radivojevića. Reč je o autentičnoj priči nastaloj prema doživljajima Milisava Dimirovića iz ražanjskog sela Varoš, učesnika balkanskih i Prvog svetskog rata.

Monodramu „Ne pucaj, breˮ, Ranđelović je premijerno odigrao pre tačno četvrt veka – davne 1994. godine u tadašnjem Domu Armije u Aleksincu. Monodramu je igrao i tokom NATO agresije.

Ne pucaj bre

‒ Monodramu ‘Ne pucaj, bre’ pet puta sam igrao na položajima naše vojske i to mi je bila posebna čast. I ja sam bio deo te jedinice jer sam bio mobilisan; bio sam psiholog u toj jedinici. Na položajima u Grdelici smo igrali zajedno sa Bata Đošom pred 800 ljudi, ali su posle toga zbog bezbednosti zabranili takve skupove. Ja sam nastavio da igram monodramu po jedinicma i mogu reći da je ona izuzetno dobro primljena. Priča nije vezana samo za Srbiju; ovo je jedna opšta vojnička priča i drago mi je što je tako ‒ rekao je Ranđelović za naš portal. 

Aleksinački letnji festival se nastavlja večeras koncertom trija Milana Petkovića, koji će se održati u amfiteatru ispred Biblioteke sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 4 =