Centar za socijalni

Centar za socijalni rad ove godine dobija novi objekat?

U toku je javni poziv za budućeg izvođača radova na izgradnji novog objekta u kome će biti smešten aleksinački Centar za socijalni rad i pristigle ponude biće otvorene 6. marta. Izabrani izvođač imaće rok od 210 dana, odnosno sedam meseci da završi gradnju zgrade, što će omogućiti useljenje zaposlenih do kraja godine.

Po rečima načelnika Odeljenja za privredu u opštini Aleksinac Dalibora Markovića, tehnička dokumentacija pripremljena je pre više od godinu dana, ali je zbog specifičnosti objekta i male lokacije morao da se uradi i urbanistički plan.

Cenatar za socijalni
Izgled novog objekta

‒ Urbanistički projekat je izrađen, usvojen od strane komisije za planove i na osnovu njega je izdata validna građevinska dozvola. Sada početkom ove godine stvorila se situacija da su i finansijska sredstva obezbeđena, tako da smo bili spremni da pripremamo tendersku dokumentaciju i tender je raspisan pre nekoliko dana – objašnjava Marković. 

Prema planu, objekat će biti u dva nivoa i biće površine od 1.300 kvadratnih metara, a njegova gradnja bi trebalo da košta oko 52 miliona dinara bez PDV-a.

 

Cenatar za socijalni
Planira se rušenje stare zgrade

‒ Objekat je oko 600 kvadrata u osnovi i prilagođen za pristup licima sa posebnim potrebama i uslovima za rad zaposlenih. Očekujemo da, ako tenderska procedura bude završena po planu negde sredinom marta, već u aprilu mesecu uvedemo izvođača u posao i da se u toku leta i jeseni ovi radovi završavaju, kako bismo pre kraja ove godine imali završenu novu zgradu – dodaje načelnik. 

Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Aleksinac, a proceduru oko izbora izvođača radova sprovodi Centar za socijalni rad opštine Aleksinac. Nova zgrada Centra biće izgrađena na staroj lokaciji u Ulici Dr Buceka, gde se trenutno nalazi stari objekat ustanove koji će biti srušen. Centar za socijalni rad trenutno radi u neuslovnim prostorijama u Ulici 7. juli, gde je privremeno preseljen do izgradnje novog objekta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =