Bez automobila na proslavu maturske večeri

„Na maturu bez automobilaˮ naziv je predavanja koje je danas održano u multimedijalnoj sali Aleksinačke gimnazije i Tehničkoj školi „Prota Stevan Dimitrijevićˮ. Ovo predavanje sprovodi Savet za bezbednost opštine Aleksinac pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja.

O prevenciji konzumiranja alkohola i upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju tokom maturske večeri i uopšteno u saobraćaju govorio je licencirani predavač Agencije za bezbednost saobraćaja Dušan Radosavljević, profesor visoke tehničke škole u Nišu.

‒ Zajedno sa Savetom za bezbednost opštine Aleksinac, tradicionalno već u maju, imamo predavanja u srednjim školama. Ciljna grupa su nam maturanti. Tema je ‘Idemo na maturu bez automobila’ ili ukoliko idu svojim automobilom da ne konzumiraju alkohol. Predavanje je posvećeno učenicima treće i četvrte godine, jer oni sada prvi put sedaju za volan, odnosno pohađaju obuku ili su već položili vozački ispit ‒ rekao je Radosavljević.

Maturanti aleksinačkih srednjih škola upozali su se sa posledicama koje mogu da prouzrokuju vožnja u alkoholisanom stanju ili vožnja bez vezanog pojasa. U praktičnom delu ovog predavanja predstavljene su naočare koje simuliraju razne stepene pijanstva, nedostatak sna, umor i vožnju pod dejstvom narkotika, a napravljen je i „poligonˮ po kome su učenici išli koristeći neke od modela naočara.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × three =