„Balkanska međaˮ ponovo u Aleksincu

Centar za kulturu i umetnost je za sredu (17. april) najavio dupli filmski program. Najpre će u 16 sati za najmlađe sugrađane biti prikazan film „Damboˮ u 3D projekciji. Film govori o poznatom Diznijevom junaku Dambu, slonu koji može da leti.

Priča kreće kada vlasnik cirkusa (Deni DeVito) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin Farel) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći preduzetnika V. A. Vandevera (Majkl Kiton) koji skuplja neobične debelokošce za svoj novi šou. Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umetnicom Kolet Maršant (Eva Grin), dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne.

Režiju potpisuje Tim Barton a glavne uloge igraju Deni DeVito, Kolin Farel, Majkl Kiton i Eva Grin. Film je sinhronizovan na srpski jezik pa će gledaoci biti u prilici da čuju Nebojšu Milovanovića, Dragana Mićanovića, Milenka Pavlova, Ninu Janković i mnoge druge koji su pozajmili svoje glasove.

Potom će od 18:00 i 20:30 biti prikazan film „Balkanska međaˮ koji je svoju premijeru već doživeo u Aleksincu ali je zbog velikog interesovanja ponovo na programu Centra za kulturu i umetnost.

Inspirisan istinitim događajem, film „Balkanska međa” prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina” u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim (Anton Pampušni) i Bekom Ethoevim (Jurij Kucenko) kojima se pridružuju pripadnici MUP-a, Vuk (Miloš Biković) i Fadilj (Aleksandar Radoičić), vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske grupe – Smuka (Aleksandar Srećković).

Ovom ratnom tematikom bavio se ruski reditelj Andrej Volgin, a glavne uloge tumače Anton Pampušniji, Milena Radulović, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić, Aleksandar Srećković Kubura…

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − three =