Naslovna, šahiskinje

Aleksinčanke briljirale

Sa samo jednim remijem i bez poraza, ekipa Šahovskog kluba Lav iz Aleksinca, u kojoj su bile Sofija Tasić i Anastasija Vojinović, osvojila je prvo mesto u Kadetskoj ligi centralne Srbije. Liga je održana u Kragujevcu od 5. do 7. aprila uz učešće ekipa iz Niša, Kragujevca, Bora, Smedereva i Požarevca.

Šah Devojčice su bile sjajne. Nastavile su da nižu pobede i manifestuju veliki napredak u radu ‒ kaže predsednik Šahovskog kluba Lav u Aleksincu, Nenad Ranđelović ‒ Ovo takmičenje je ujedno bilo i dobra priprema za naredna nadmetanja koja ih očekuje u Kragujevcu na pojedinačnom prvenstvu. 

Na ovom takmičenju muška ekipa Šahovskog kluba Lav, koja je bila najmlađa, nije osetila draž pobede. U konkurenciji šest ekipa, osvojila je jedan i po meč-poen, ali i stekla važna iskustva za dalji rad. U ekipi su bili: Ilija Ignjatović, Svetolik Jozić, Matija Jovičić i Teodora Stošić.


Sutra „Igraj šah” 

Kadetski serijal pod nazivom „Igraj šah” nastavlja se sutra u Osnovnoj školi „Ljupče Nikolić” u Aleksincu.

‒ Očekujemo goste iz Zaječara, Prokuplja i Ražnja. Takmičenje je otvorenog tipa, a to znači da se prijave deca uzrasta kadeta, tj. osnovci i srednjoškolci zaključno sa 2001. godištem. Deca iz Aleksinca ne plaćaju participaciju za takmičenje, što znači da mogu da dođu da igraju šah bez ikakvih obaveza ‒ veli naš sagovornik. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − five =