19. Dani Save Jeremića u petak i subotu u Ražnju

Devetnesti sabor frulaša i izvornog narodnog stvaralaštva „Dani Save Jeremića“ biće održan ovog petka i subote, 29. i 30. juna, u Ražnju. Prvi dan manifestacije rezervisan je za nastupe brojnih folklornih ansambala, pa će se tako svim posetiocima pored domaćeg Kulturno-umetničkog društva „Sava Jeremić“ predstaviti i KUD „Merak“ iz Vukašinovca, „Branko Petković“ iz Beograda , kao i komšije iz Smilovca i gosti, dva kulturno-umetnička društva iz Makedonije.

Program u subotu počeće tradicionalnom, 10. po redu, likovnom kolonijom u porti crkve Svetog Ilije, dok se veliko finale ovogodišnjeg sabora očekuje od 20 sati i 30 minuta, na letnjoj pozornici, gde će nastupiti najbolji i najnagrađivaniji frulaši Srbije i pevači izvornih pesama.

U revijalnom delu publiku će zabavljati narodni pevači Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, a njihove nastupe, kao i nastupe frulaša, pratiće orkestar pod upravom Branimira Đokića, poručuju iz organizacionog odbora.

Sabor frulaša „Dani Save Jeremića“ zajedničkim snagama organizuju Dom kulture Ražanj i istoimeno kulturno-umetničko društvo, a generalni pokrovitelj je SO Ražanj.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 5 =