Ljubce - Naslovna

Љупче Николић – школа за 21. век

Нову школску годину ученици од првог до четвртог разреда Основне школе „Љупче Николић” похађаће у новодограђеном објекту који је након осам година и бројних перипетија коначно завршен и са којим је ова осмолетка добила нешто више од хиљаду квадратних метара корисне површине.

Toplica– Реч је о изузетно савременом школском објекту који ће са свим могућим пратећим садржајима олакшати учење и битно осавременити наставу. Део објекта у приземљу је потпуно дигитализован и користиће га ђаци предметне, повремено и ђаци разредне наставе, док је други и трећи ниво намењен искључиво ученицима од првог до четвртог разреда– каже директор школе Топлица Петровић и истиче да је за завршетак овог објекта, поред великих напора саме школе, била пресудна и подршка локалне самоуправе и председника Ненада Станковића.

Новодограђени објекат има и лифт за особе са инвалидитетом и покривен је видео надзором. Радове на објекту је са 532.000 евра финансирала Европска инвестициона банка, док је вредност неопходне опреме око 6,5 милиона динара.

Паралелно са општим наставним планом и програмом, у овој осмолетки ће се одвијати и активности из пројекта „Школе за 21. век” у који је ова осмолетка недавно укључена. Овај пројекат British Council-a има за циљ да код ученика развије вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

– Овим пројектом наша школа, као једна од ретких у овом делу Србије, директно је укључена у савремене европске токове. Наше наставнике и њихове колеге из других одабраних школа очекује обука а ја ћу 7. септембра у Министарству просвете у име школе преузети тридест Микро бит рачунара и све потребне сертификате за реализацију овог итекако вредног пројекта, како за нашу школу тако и за овај део Србије – рекао нам је директор Петровић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 − three =