“Хумано срце” обележава пет година постојања и рада

Клуб добровољних давалаца крви “Хумано срце” обележиће сутра свечаном академијом у згради бившег Комитета пет година постојања и успешног рада. Један од основних циљева овог  удружења био је окупљање свих добровољних давалаца са територије наше општине, брига о њиховом здрављу, као и заједничко учествовање у акцијама које организују Црвени крст, Општа болница и друге организације и установе, истиче преседник клуба Миодраг Војиновић.

– Могу да тврдим да смо као чланови клуба учествовали у бројним активностима које смо ми организовали сами или у сарадњи са Црвеним крстом. Посебно ћу истаћи активности у време обележавања 140 година од оснивања Црвеног крста, када су се окупила 152 добровољна даваоца крви, као и наши гости из Клуба железничара Србије, из Крушевца и из Гаџиног хана – напомиње Војиновић.

Он је додао и да је у последње две године посредством овог клуба уписано 270 нових донора органа, па су Алексинчани и на овај начин исказали своју хуманост и велико срце.

На сутрашњој свечаности, која почиње у 18 сати, биће представљени даљи планови, а најистакнутијим члановима клуба ће бити додељене захвалнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 4 =