Ф8: ”Кораћ” у финалу након драме, Звезда рутински са Пролетером

Кошаркашице Радивоја Кораћа пласирале су се у финале јуниорске лиге Србије. Клуб из Београда је, након жестоке завршнице, савладао екипу Новосадске ЖКА 60:63. Након много бољег старта Новосађанки, које су након 5 минута игре водиле 9:0, тим Радивоја Кораћа успева да знатно поправи своју игру и до полувремена поравна резултат – 27:27. У наставку сусрета виђена је велика борба на паркету, са пуно резултатских преокрета. Финиш меча је ипак припао Беогрђанкама, које су гинуле за сваку лопту и на тај начин у више наврата се избориле пре свега за одлазак на линију за слободна бацања. Најефикаснија у саставу Радивоја Кораћа била је Недељков Н. са 22 поена, уз 7 скокова. У екипи из Новог Сада истакла се Митровић Ј. са 21 поеном уз чак 24 ухваћених лопти. Новосадска ЖКА, тим који је у лигашком делу првенства био на првој позицији, остала је без финала.

У другом полуфиналу није било нарочито узбудљиво. Неизвесност у сусрету Црвене звезде и Пролетера 023 постојала је само у првих 10-так минута утакмице. У наставку дуела било је јасно да је једино питање којим ће се резултатом овај сусрет завршити. Звезда је славила са више него убедљивих 93:49 и на тај начин заказала сутрашње финале са екипом Радивоја Кораћа (недеља, 16 часова). Најбоља у редовима црвено-белих поново је била наша суграђанка, Мина Ђорђевић. Ђорђевићева је за 16 минута у игри убацила 19 поена и уз то има 7 скокова. Следиле су је Катанић И. са 14, односно Наумчев Н. и Деурић Н. са по 11 поена. У Пролетеру 023 најистакнутија била је Милинковић М. са 10 поена.

Новосадска ЖКА и Пролетер 023 играће за треће место сутра од 13 часова и 30 минута, док ће велико финале између кошаркашица Црвене звезде и Радивоја Кораћа почети у 16 часова у алексиначкој Спортској хали.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =