Opštisnko veće Aleksinac

Усвојен предлог за повећање дневница одборницима

На самом почетку данашње седнице Општинског већа, усвојен је Нацрт Одлуке о ребалансу буџета за ову годину којим је извршено умањење планираних прихода и примања за 18.865.000 динара. Полазна основа за измене било је остварење у протеклих 11 месеци и процена остварења до краја године, образложила је на седници начелница Одељења за финансије Драгана Јовановић. Према њеним речима, значајније умањење урађено је код прихода од имовине, посебно због слабе реализације накнада за коришћење грађевинског земљишта и доприноса за уређење грађевинског земљишта.

Чланови већа су разматрали, а потом и усвојили Нацрт Одлуке о буџету за наредну годину који износи 1.432.111.000 динара. Обе ове тачке наћи ће се пред одборницима на наредној седници локалне скупштине.

Veće
На данашњој седници усвојен је и Акциони план за увођење Стратегије локалног економског развоја општине Алексинац до 2020. године којом је дефинисано пет кључних циљева, међу којима су и развој сеоских средина и развој пољопривреде. „Зелено светло” Општинског већа добио је и Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за наредну годину. Подсетимо, за реализацију овог Програма планирана су средства у износу од 6 милиона и 200 хиљада динара.

Чланови већа изгласали су и нацрт Одлуке о накнади трошкова одборницима и другим лицима. Одлука предвиђа повећање дневница одборницима по седници, са три на четири хиљаде, а за рад на радним седницима, надокнада ће бити повећана са хиљаду и по на две хиљаде динара.
Ни данашња седница Општинског већа није прошла без давања сагласности за закључење вансудских поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. Овог пута за обештећење грађана, из општинске касе биће издвојено око 400 хиљада динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =