Упркос киши и фудбалу, АЛЕФ имао добру посећеност

Kонцертом ансамбла „Стари храст” синоћ је завршен овогодишњи Алексиначки летњи фестивал. Програм је био садржајан и разнолик и прилагођен за, како би се рекло, све од „7 до 77 година”.

ALEF
Завршница АЛЕФ-а: Концерт ансамбла „Стари храст” 

На платоу Дома културе, у амфитеатру испред библиотеке и у сали Дома културе (у зависности од временских услова) продефиловали су глумци, певачи, рок бендови, а за најмлађе суграђане организоване су пројекције дугометражних цртаних филмова, позоришне и луткарске представе као и дружење са Банетом Росићем и Тодетом Николетићем и „рокенролерима” за децу, Зораном Живадиновићем и Милошем Ранђеловићем.

ALEF
Наступ хора „Лучинушка” 

На АЛЕФ-у су наступили и КУД „Абрашевић” из Ниша, женски хор „Лучинушка” из Београда, Трио „Балканске жице”, алексиначки рок бендови Godfathers, Lights off, Рикверц светлости, Милан Петковић трио, Алексиначки градски оркестар, дечји хор „Мали вокали“, Омладински хор ЦКУ и хор „Певница”.

Љубитељи позоришта су били у прилици да у представама „Цимет и ванила”, „Брак уствари љубав” и „Муке по Давиду” виде Милицу Јанкетић, Весну Станковић, Вању Милачић, Владана и Кристину Савић и Фуада Табучића.

‒ Упркос честој киши и Светском првенству у фудбалу, можемо бити задовољни укупном посетом. Одржали смо 32 програма, 14 за одрасле и 18 за децу, а све то пратило више од две и по хиљаде посетилаца – рекла је по завршетку АЛЕФ-а, директорка Центра за културу и уметност, Маја Радоман Цветићанин.

Свој допринос АЛЕФ-у дала је и библиотека „Вук Караџић” предавањем које је било посвећено периоду детињства и школовања Тихомира Ђорђевића у алексиначком крају.

ALEF

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + fourteen =