Tomislav Trifunović

Тома Трифуновић почасни грађанин Алексинца

Звање почасног грађанина Алексинца ове године добиће глумац Томислав Трифуновић, потврђено је на данашњој седници локалне скупштине.

– Обављајући посао селектирања за Фестивал Првоизведених представа и сталним контактима са позоришним и културним установама у Србији, Тома Трифуновић, као искрен пријатељ ради на трајној афирмацији општине Алексинац – наведено је у решењу о додели јавних признања општине за 2018. годину.

Одборници су данас усвојили целокупно решење, па ће новчане награде у износу од 25.000 динара добити Јасмина Николић, директорка Центра за социјални рад, млада шахисткиња Анастасија Војиновић и археолози Петар Милојевић и Татјана Трајковић.

Директорки Центра награда ће бити уручена за допринос у области социјалне заштите, ученици Анастасији за изузетне резултате на државним такмичењима у шаху и пласман на европско првенство у Летонији, док ће археолозима награда бити уручена као признање за израду монографије „Праисторијска налазишта у Алексиначкој котлини – евиденција и ревизија старих података”.

Према решењу које је скупштина данас усвојила, похвале на петојунској прослави биће уручене Владану Милојевићу, председнику Месне заједнице Витковац, Основној школи „Вожд Карађорђе” и „Спортском савезу општине”. Милојевићу за, како је наведено, допринос у побољшању и унапређењу услова за бољи живот својих суграђана, „Вожду” за допринос у области образовања и васпитања, а Спортском савезу за афирмацију и промоцију спорта у Алексинцу.

skupstina

Одборници су већином гласова усвојили ово решење, али је оно наишло и на оспоравање појединих представника опозиције. Одборник Иван Димић из ДСС-а, поставио је питање због чега се континуирано награде додељују директорима јавних предузећа, док су неки одборнци имали замерке на избор почасног грађанина.

Плакета, односно највише признање општине Алексинац, ове године неће имати добитника. Уручење осталих признања биће уприличено на свечаној академији поводом Дана општине, 5. јуна.

Ко су били прошлогодишњи добитници, погледајте овде.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − three =