Скела – поново вози!

Операција враћања витковачке скеле успешно је завршена протеклог викенда. Пролећни високи водостај Јужне Мораве однео је овај пловни објекат низводно до села Трубарева.

Председник Месне заједнице Витковац Владан Милојевић дуже време је размишљао како да скелу врати у своје село. Најпре је покушао са Руским хуманитарним центром у Нишу да скелу довуче, али чамци ове организације нису издржали, па је та опција пропала.

Skela

Зато је приступио опробаном рецепту да у помоћ позове пријатеље из Смедерева, који су своје моћне моторе прикачили на скелу и успели да је покрену. То није био једноставан посао, с обзиром да је скела тежине преко 16 тона.

Овај објекат мештанима и осталим путницима пре две године поклонила је локална самоуправа, која је финансирала и интервенисање у овом случају. Општина плаћа и скелеџију, па је превоз, по речима председника Милојевића, бесплатан. Колики је значај рада скеле, показује и податак да пољопривредници из Витковца и Љубеша на супротној страни Мораве обрађују близу 300 хектара земљишта.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =