Sajam knjiga Beograd

Сви траже „Нигде нема те”

Пракса да се након сваког београдског Сајма књига увећа и фонд библиотеке „Вук Караџић” је настављена. У алексиначку библиотеку пристигао је велики број издања која су представљена под куполама Београдског сајма, а набављени су и наслови које су издавачи понудили до половине новембра прошле године.

‒ Као и претходних година, одабир нових наслова прављен је према потребама и интересовањима чланова наше библиотеке. Углавном је реч о издањима Лагуне, Вулкана, Евробука, а полице наше библиотеке красиће школска лектира. Новина су књиге за тинејџере у издању куће Urban reads-a која се фокусирала на савремене писце омладинске литературе – каже библиотекарка Сања Стаменковић.

Према потраживању књига, како домаћих, тако и страних аутора, у библиотеци су нам издвојили најчитаније наслове у 2017. години. Међу првих пет најтраженијих књига домаћих аутора су: „Нигде нема те” Јелене Бачић Алимпић, „У име сина” Владимира Кецмановћа и Дејана Стоиљковића, „Виза за небо” Вање Булића, „Иследник” Драгана Великића и „Жена српског конзула” Верослава Ранчића.

Листу најтраженијих иностраних дела предводи роман „Слепи миш” Ју Несбеа, а следе „Мактуб” Паула Коеља, „Човек по имену Уве” Фредрика Бакмана, „Седам сестара” Лусинде Рајли и романи Агате Кристи.

Највише интересовања међу млађим члановима библиотеке, побудиле су књиге Елизе Пуричели, Роберта Такарича, Вида Стамболовића и Уроша Петровића.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 2 =