Klupa

Рок истиче у понедељак

Фудбалски савез општине Алексинац, који, осим клубова са подручја алексиначке општине, окупља и екипе из општина Ражањ и Сврљиг, ускоро ће, први пут од свог оснивања (давне 1976. године), организовати полагање испита за Ц лиценцу за тренере.

Leonardo Matic
Леонардо Матић

‒ Овај посао до сада су радили фудбалски савези Нишавског округа и Региона источне Србије, а ми смо захтевали да полагање испита организујемо код нас како би смо смањили трошкове и омогућили клубовима да финансијске обавезе измире у више рата. Ово тим пре, јер су клубови од лета обавезни да имају тренера са Ц лиценцом ‒ каже председник Фудбалског савеза општине Алексинац, Леонардо Матић. 

Он додаје да на подручју савеза има педесетак тренера са лиценцом, али да је само њих петнаестак који су активни у клубовима и Удружењу тренера.

– Покушаћемо на овај начин да дођемо до нових тренера који ће бити спремни да раде са млађим категоријама и у клубовима Општинске лиге – наглашава Матић.

Заинтересовани кандидати треба да до понедељка Фудбалском савезу општине доставе кратку фудбалску биографију, копију личне карте, уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, потврду да се против њих не води кривични поступак и лекарско уверење. Потребан је и доказ о уплати 20.000 динара, с тим што појединац овај износ плаћа у целости, док клубови плаћају 5.000 динара, а остатак у неколико рата.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =