Sokodrum

Реновираће се сокобањски пут кроз Алексинац

Према информацијама до којих је дошла наша редакција, наредних дана ће највероватније почети радови који ће омогућити реконструкцију коловоза пута који кроз Алексинац води према Сокобањи. Најпре ће бити изграђена атмосферска канализација, а затим асфалтиран коловоз. Према споразуму општине Алексинац са „Путевима Србије”, израду канализације финансираће локална самоуправа, док ће асфалтирање пасти на терет Републике.

Marković‒ Средства су издвојена од стране Републике, неких 118 милиона за инвестицију, а општина Алексинац је учествовала са 25 милиона за реализацију својих обавеза. Извођач је изабран. Пошто је прва обавеза извођача да уради елаборат техничке регулације саобраћаја тренутно се тај елаборат ради ‒ објашњава Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду и очекује да он буде завршен наредних дана и затим буде послат „Путевима Србије” на сагласност.

Рок за извођење радова у првој фази је 90 дана, а инвеститор се нада да ће их време послужити како би посао био урађен и пре планираног рока. Затим ће бити потребно још око месец дана да своје обавезе испуне и „Путеви Србије”. Највероватније, оно што ће моћи да се заврши пре зиме урадиће се, а наставак радова биће са првим пролећним данима. На основу ранијих искустава, пријатно би било изненађење да се новим коловозом возимо пре нове године.

Деоница која ће се радити је дужине 5,7 километара и почиње од раскрснице улица Тихомира Ђорђевића и Леле Поповић, па све до моста између села Краљева и Суботинца, код тамошње фабрике за прераду воде.

Градња овог дела регионалног пута има велики значај, не само за нашу, већ и општину Сокобања, пошто многи туристи, као непријатно сећање на путовање, наводе баш лош коловоз у самом Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + thirteen =