Ревија најлепших паса у Алексинцу

На теренима градског парка Брђанка у суботу, 28. јула, одржана је 16. Национална изложба паса свих раса. Изложба је имала и међународни карактер, јер су се поред паса из готово свих крајева Србије такмичили и пси из иностранства (Француска, Белгија, Бугарска, Чешка…).  

Изложбу  је отворио заменик председника општине Алексинац Чедомир Ракић, који је изразио задовољство што је Алексинац  домаћин једне овакве смотре паса и захвалио се Кинолошком савезу Србије на помоћи.

– Драго ми је да ове године имамо још већи број пријављених паса у односу на раније године, а то ваљда значи да смо се на мапи кинологије Србије попели за још коју лествицу. Надам се да ће у сарадњи са овдашњим удружењем ‘Миливоје Прендић’ наредних година све то бити на још вишем нивоу – рекао је  Ракић.

Близу три стотине паса у неколико категорија оцењивале су еминентне кинолошке судије из Србије и Црне Горе, а делегат изложбе био је генерални секретар Кинолошког савеза Србије др Махмуд Ал Дагистани.

Након оцењивања паса по групама, одржан је BEST IN SHOW на коме се од првака раса бирао шампион изложбе.

Након Алексинца, у вечерњим сатима у Сокобањи је одржана Међународна изложба CACIB, a кинолошки викенд завршен је у недељу још једном  националном изложбом CAC , на излетишту Грза, у близини Параћина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nineteen =