Sneg

Проходни и Преконози

Локални путни правци на подручју општине Алексинац су проходни и саобраћај се одвија без већих застоја. Томе је допринео благовремени излазак путара на терен и, према речима надлежних служби у Општинској управи, на терену су четири екипе Јавног предузећа за путеве Алексинац, које од синоћ чисте општинске саобраћајнице.

Према истом извору, проходан је и пут у селу Преконози, једној од најнезгоднијих деоница за одржавање на подручју алексиначке општине. Наруку путарима иде и чињеница да у том делу општине нема високог снега (око 10 центиметара). Међутим, у овом делу проблем прави поледица, па се возачима саветује да, поред обавезне зимске опреме, опрезније и спорије возе.

За сада се без већих проблема одвија и саобраћај према Мозгову, пошто ни тамо нема великог снега и он је према подацима Републичког хидрометеоролошког завода око пет центиметара. Највише падавина је у подјастребачком делу општине и тамо екипе обилазе терен и чисте деонице које спадају у категорију општинских путева.

У надлежним службама наговештавају да ће и у поподневним часовима обилазити терен и да је на снази трећи степен приправности, што подразумева укључивање четири екипе. Тренутно дејствују три тима, а четврти је у застоју због квара на машинама који ће бити отклоњен у наредних сат времена.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 9 =