Džudo klub Aleksinac

Прва радост сениора

На Првенству централне Србије за сениоре и сениорке и Првом изборном такмичењу за млађе и старије полетарце и полетарке, које је одржано у суботу у Хали „Чаир” у Нишу, Џудо клуб „Алексинац” наступио је са 16 такмичара и освојио 12 медаља, и то три у категорији сениора, пет у конкуренцији старијих и четири у млађим полетарцима.

Džudo klub Aleksinac

За алексиначке џудисте ово првенство је било посебно значајно, јер су први пут од оснивања клуба наступили такмичари у категорији сениора. Њих четворица, освојили су три бронзане медаље, односно три трећа места и исто толико пласмана за државно првенство које ће се одржати 3. марта у Зрењанину. То су: Никола Митровић у категорији до 90 кг, као и Бранко Живковић и Милош Стојиловић међу такмичарима до 100 кг. У категорији млађих сениора наступио је Маринко Глишић и одличним борбама наговестио добре вести са Првенства Србије за млађе сениоре.

Džudo klub Aleksinac

Међу старијим полетарцима најбољи је био Огњен Латински (-46 кг) који је освојио златну медаљу, док су Лука Трајковић и Мијат Јовановић у истој категорији освојили трећа места. Бронзане медаље освојили су и Илија Трајковић (-50 кг) и Лазар Русимовић (+50 кг).

У категорији млађих полетараца сребро је освојила Искра Јовановић (-38 кг), док је Јањи Милојковић у истој категорији припало треће место и бронзана медаља. Велику борбеност исказао је Петар Стоиљковић који је са две победе освојио треће место у категорији до -31кг и Лазар Стаменковић, коме је припало треће место у категорији -34 кг.

‒ Заиста немамо разлоге да будемо незадовољни постигнутим резултатима. Успешан наступ наших сениора и 12 освојених медаља потврђују тезу да се у клубу озбиљно и предано ради. Очекује нас велики број такмичења у овој години, а управа клуба ће се потрудити да обезбеди довољно средстава за сва надметања. Очекујемо и помоћ Општине и других институција ‒ каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

По њеним речима, осим Државног првенства за сениоре, џудисти „Алексинца” у марту ће учествовати и на Регионалном школском првенству у Краљеву и Државном првенству основних и средњих школа у Кикинди, као и на Међународном турниру „Младост Европе” у Нишу, где ће учествовати и гости из Грчке, Македоније, Бугарске и Румуније.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 3 =