Ambulanta

Почела комплетна обнова житковачке амбуланте

У житковачкој амбуланти данас је почела санација објекта, а у Дому здравља Алексинац најављују да ће се, по завршетку радова, пацијентима пружати услуге у практично новом објекту.

‒ Амбуланта ће бити комплетно реновирана, што подразумева замену старе и дотрајале дрвене столарије ПВЦ столаријом, замену кровног покривача, комплетну изолацију фасаде и плафона, замену свих електричних и водоводних инсталација, нове подове и нове зидове – наведено је на званичном сајту Дома здравља.

Планирано је да радови, који су отпочели јуче, потрају око два и по месеца, што значи да ће, ако рокови буду испоштовани, житковачка амбуланта бити завршена у септембру месецу. Иначе, током лета, тачније док трају радови, амбуланта ће радити нормално, како је наведено, у прилагођеним условима у делу амбуланте.

Зграда амбуланте у Житковцу саграђена је педесетих година прошлог века, а интересантан је податак да до сада никада није комплетно реновирана. За прву комплентну санацију и адаптацију овог објекта средства је обезбедила локална самоуправа и она износе нешто више од 8.100.000 динара.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + thirteen =