Пораз бледог Напретка

Кошаркаши Напредак Босфоруса (неочекивано) убедљиво поражени су на гостовању Колубари 91:77 (31:19, 24:17, 21:24, 15:17). Алексиначки тим заблистао на почетку, да би у остатку меча посрнуо и испустио контролу над утакмицом. Најефикаснији у редовима Алексинчана био је Славиша Богавац са 17 поена, док је капитен Драгољуб Шикман постигао поен мање.

Одлично је Напредак отворио сусрет у Лазаревцу. Након уводна два минута, на семафору је стајало 0:7 у корист гостију. Након тога, уследила је серија погодака играча Колубаре, који ће до краја првог периода у кош Напретка испоручити чак 31 поен.

Ни друга деоница није донела никакав бољитак у игри Алексинчана. Разиграни домаћин погађа са готово свих позиција, док се на другој страни терена нижу промашаји и изгубљене лопте гостију из Алексинца. Након 20 минута игре Колубара је имала убедљиву предност од 55:36.

Трећа четвртина почела је доста добро по Напредак, дајући наговештај да би наш тим могао меч увести у неизвесну завршницу. Међутим, за тако нешто није било снаге. Предност Колубаре била је исувише велика, те су се видно нерасположени Напреткови кошаркаши истрошили у тој јурњави, у којој нису успели да смање резултат на једноцифрен заостатак.

И последњу деоницу добили су кошаркаши из Алексинца (15:17) али то није било ни приближно довољно да би се уплашио домаћи тим.

На крају, заслужена победа домаће екипе (91:77) којој је ово тек четврти тријумф у досадашњем току првенства. Алексинчани, након серије од пет победа, сада имају скор 7:5, а у последњем колу првог дела Друге лиге Србије дочекаће тим Академика из Србобрана.

Напредак Босфорус: Шикман 16 (4ск, 3ас), Зорнић 4, Јанчић 15, Стевановић У., Видић 5, Станисављевић 3 (5ас), Митић 8 (4ск), Стевановић М. 6 (5ск, 3укр), Богавац 17, Ђурђевић 3.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 12 =