džudo

Пет пласмана на Првенство Србије

Пет медаља освојили су такмичари Џудо клуба „Алексинац” на Првенству централне Србије за старије дечаке и девојчице које је у недељу одржано у Пожаревцу.

Златне медаље освојили су Лазар Станковић (категорија – 46 кг) и Филип Станојев (+73 кг), а сребрне Анђела Николић (- 36 кг), Марко Димитријевић (-55 кг) и Алексеј Васић (- 66 кг).
Они су се уједно и пласирали на Првенство Србије које ће 2. јуна бити одржано у Зрењанину.

‒ Лане смо на државном првенству освојили једну медаљу, а ове године очекујем више медаља ‒ каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”

А пре овог надметања, млади алексиначки џудисти такмичили су у Нишу на Првенству централне Србије за јуниоре и у другом колу Првенства централне Србије за старије полетарце.

džudo

 

У конкуренцији старијих полетараца такмичило се девет наших такмичара. Освојили су шест медаља, а најбољи је био Огњен Латински који је у својој категорији (- 46 кг) освојио најсјајније одличје и највише поена. У надметању за титулу најбољег полетарца очекују га још два такмичења. Осим Латинског, прво место освојио је Мијат Јовановић у категорији – 42 килограма, друга места припала су Луки Трајковићу (- 46 кг), Ксенији Милошевић (- 43 кг) и Лазару Стоиљковићу (+50 кг), док се на трећу позицију пласирао Илија Трајковић (- 46 кг).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =