Aleksinac na OSIS-u

Осветлали образ на ОСИС-у

У финалу овогодишњих, 44. по реду Олимпијских сеоских игара Србије, које су 23. септембра одржане у Бањи, селу надомак Аранђеловца, екипе са подручја алексиначке општине освојиле су једно прво, два друга и три трећа места.
Када је реч о појединачном такмичењу у кросу на 1.600 метара, Стеван Станојевић је освојио друго место и сребрну медаљу, а Предраг Костић трећу позицију и бронзано одличје. Ова два резултата, наравно, допринела су да Вакуп у кросу освоји прво место и пехар.

Atleticari na tronu
Сасвим близу најсјајнијих одличја били су баскеташи из Лоћике и одбојкашице из Житковца. Међутим, у финалу обе екипе су изгубиле од својих противника, па су на крају морале да се задовоље сребрним медаљама. Баскеташице, које су браниле боје Вакупа и до сада четири пута биле најбоље у Србији, овога пута освојиле су треће место. Исти пласман, дакле трећу позицију, изборили су одбојкаши из Горњег Љубеша и стонотенисери из Тешице.
Све у свему, резултати су бољи него лане када су екипе са подручја алексиначке општине освојиле два прва и једно друго место.

OSIS 2017
Под покровитељством Министарства омладине и спорта, финална такмичења ОСИС-а, у којима је учествовало преко хиљаду такмичара из 22 општине, организовали су Савез за рекреативни спорт Србије и Општина Аранђеловац.
Екипе су се такмичиле у малом фудбалу, баскету, одбојци, рукомету, надвлачењу конопца, кросу, народном вишебоју, шаху, стрељаштву, стоном тенису и пикаду, а одржано је и промотивно такмичење у женском фудбалу.
Аранђеловац је проглашен за најбољу општину ОСИС-а, док је титула најбоље месне заједнице додељена селу Буковик из ове општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 10 =