Одабране представе за 7. Фестивал ПИП

На данашњој седници Фестивалског одбора усвојен је репертоар овогодишњег, седмог по реду Фестивала првоизведених представа. Селекторска комисија је за алексиначку позоришну публику изабрала представе“Стеријин пут у Срба” Ужичког народног позоришта, “Боливуд” Народног позоришта из Београда, “Јами дистрикт” у продукцији Битеф театра, Центра за културу Тиват, Фестивала МАСЗК и Тинк Танк студија из Новог Сада, “Црна кутија” у продукцији Београдског драмског позоришта и Беоарта, “У чије име” Народног позоришта из Ниша и “Утопљена душа” Београдског драмског позоришта.
Уметнички директор фестивала и председник селекторске комисије Томислав Трифуновић

– Није било лако одабрати шест од 28 одгледаних представа. Надам се да ће се публици допасти наш избор, јер и овај фестивал ће бити жанровски разноврстан, биће ту драма, комедија а ту је и један мјузикл “Боливуд” – каже уметнички директор фестивала и председник селекторске комисије Томислав Трифуновић и додаје да ће последње вечери фестивала, у част награђених бити одиграна представа “Краљице” у заједничкој продукцији Битеф театра и Народног позоришта из Сомбора.

Директорка Центра за културу Маја Радоман Цветићанин

Чланови Фестивалског одбора су  прихватили предлог Томислава Трифуновића да се награда за најбољу женску улогу на фестивалу назове по глумици Олги Ивановић, рођеној Алексинчанки, коју телевизијска публика памти по улози чувене таште Николајевић у серији “Позориште у кући”.

Такође, прихваћено је да се ове године повеља за допринос савременој српској драми додели књижевнику Миловану Витезовићу.

На седници су саопштена имена потенцијалних чланова жирија фестивала, али ће се коначна одлука знати тек након разговора са њима, јер све зависи од тога да ли се њихове професионалне обавезе не  поклапају са термином одржавања алексиначког фестивала.

На данашњој седници, сви чланови одбора су били једногласни у оцени да је претходни, шести фестивал, са свим пратећим програмима протекао без пропуста и да је био најпосећенији и најбоље организован до сада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 16 =