Обука жена за сеоски бизнис

Током марта у Алексинцу су одржане две тродневне стручне обуке за незапослене жене. Обуке су део пројекта „Економско и социјално оснаживање жена у руралним областима југоисточне Србије”, који реализује Каритас Београдске надбискупије у сарадњи са Каритасом Словеније и општином Алексинац, а уз подршку Владе Словеније.

Циљ пројекта је побољшање услова живота жена, старости од 18 до 60 година, кроз започињање или развој профитабилних активности у свом домаћинству, стицање нових знања из области пчеларства, производње домаћих производа, сеоског туризма, сакупљања и сушења лековитог биља.

Каритас

Тема прве обуке (10-12. март) била је „Маркетинг и дистрибуција пољопривредних производа за мале произвођаче” на којој су полазнице, њих тридесетак, биле у прилици да се упознају са погодностима новог правилника за подршку развоју руралног туризма, онлајн и офлајн маркетингом, пласманом и каналима дистрибуције домаћих производа и примерима добре праксе. Тренинг је водила предузетница Сања Милосављевић, власница фирме „Моје гнездо”.

Каритас

На другој обуци (16-18. март) Сања Кнежевић, која се бави дигиталним маркетингом и која води једно сеоско домаћинство, полазницама је говорила о сеоском туризму, потенцијалима, трендовима, уређењу сеоског туристичког домаћинства, организацији услуга и пратећем садржају у сеоском туризму, комуникацији са гостима и промоцији на сајмовима и манифестацијама.

Пројектом је предвиђено да се и за жене које су заинтересоване за услугу Помоћ у кући, такође, одржи тродневна сертификована обука за неговатељице.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 17 =