Обележен дан школе у Лоћики: У сусрет стогодишњици

Директорка школе Зорица Јорданов

Ученици и запослени у ОШ „Аца Синадиновић“ у Лоћики јуче су прославили Дан школе и 99. годишњицу постојања и рада. За госте, родитеље и некадашње раднике школе ђаци и наставници ове осмолетке припремили су пригодан културно-уметнички програм, којим су крунисане све овонедељне активности у склопу прославе. Ученицима који су остварили одличне резултате на такмичењима као и њиховим наставницима уручене су похвалнице и књиге, а све њих, према речима директорке школе Зорице Јорданов, очекује и наградна екскурзија.

-Дан школе је прилика да сумирамо резултате наших ученика на које смо веома поносни, као и на њихове наставнике, који су њихова прва подршка. И ове школске године наши ученици су учествовали на бројним такмичењима и постигли запажене резултате. Истакла бих успехе на Књижевној олимпијади, на ‘Читалићима’, на ‘Мислиш’, на такмичењима из историје, из руског језика, на такмичењу ‘Шта знаш о саобраћају’, као и на спортским надметањима – рекла је Зорица Јорданов.

Поред матичног, ова школа има 12 истурених одељења, од којих се у четири обавља осморазредна настава. И поред тенденције смањења броја ученика у многим сеоским школама, према речима Јорданов, не очекује се драстично мањи број ђака који ће на јесен кренути у први разред.

Осим адаптације фискултурне сале у Тешици и уређења школе у Грејачу, у наредном периоду се очекују и бројне активности везане за 2019 – годину јубилеја, када ће ова установа обележити век постојања.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =