Žitkovac

Обележен Дан школе у Житковцу

Житковачка школа, која је пре неколико година загазила у други век постојања, данас је пригодним културно-уметничким програмом обележила свој дан. За ову прилику из штампе је изашао и годишњак ове установе „Школско звоно”.

Žitkovac
Општински функционери и народни посланик на прослави у Житковцу 

Свечаност поводом дана школе одржана је у фискултурној сали, а том приликом директор школе уручио је и поклоне пензионисаним радницима. Свој радни век у житковачкој школи, поред једног помоћног радника, завршио је професор физичког Виобран Радисављевић. Дану школе присуствовали су челници локалне самоуправе, народни посланик, као и представници школа и јавних установа са територије алексиначке општине.

Žitkovac
Професор Виобран Радисављевић и в.д. директора школе Милан Динић

Осврнувши се на досадашње резултате актуелни директор Милан Динић каже да је задовољан оним што је до сада урађено и у матичној школи и у истуреним одељењима.

‒ Конкретно у Житковцу је урађен хол школе у приземљу, реновиране су зборница и неколико учионица, а након краће паузе, тачније од распуста планирамо да отпочнемо реконструкцију фискултурне сале. То укључује постављање заштитне ограде за шта је средства обезбедила локална самоуправа. У зависности од могућности један од планова је и постављање заштитне ограде око школске зграде – каже директор Динић и додаје да се ради и на побољшању услова у истуреним одељењима у Нозрини, Горњем Сухотну и Прћиловици, док је објекат у Моравцу недавно потпуно реконструисан.

Žitkovac

На јесен, матичну школу у Житковцу, по речима директора, очекује велика инвестиција, а то је реконструкција трпезарије која ће бити преуређена у мултимедијалну учионицу.
Иначе, овогодишњи Дан школе имао је мало измењену концепцију, па ће признања најбољим ученицима бити додељена на завршној церемонији, односно на крају школске године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =