НАТО агресија

Обележена 19. годишњица НАТО агресије (ФОТО)

У Алексинцу је вечерас обележена 19. годишњица НАТО бомбардовања СР Југославије, а скуп је симболично почео сиренама за узбуну. Присутни званичници и грађани запалили су свеће одајући почаст свим страдалима током НАТО агресије 1999.

‒ Доста сте нам убијали, доста сте нам порушили, много сте нам узели, време је да нам нешто дате и да пре тога признате сопствени злочин и да сте Предрага, Гвоздена, Драгицу и свих осталих 2.500 људи са именима убили због политике. Партнерство хоћемо, чланство у НАТО нећемо, било би превише соли на љуту српску рану – поручио је председник Александар Вучић са скупа у Алексинцу.

НАТО агресија

Присутнима се обратио и председник Републике Српске Милорад Додик и доктор Братислав Миладиновић, коме су у бомбардовању Алексинца 5. априла 1999. године страдали отац, мајка и сестра.
Након изведбе композиције „Востани Сербије” огласиле су се сирене за престанак опасности, чиме је завршена државна комеморација поводом 19. годишњице НАТО агресије, под називом „Опростићемо, ако будемо могли, заборавити, само ако нас не буде било”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 5 =