potoci

Немарност затворила потоке

Изливање Јужне Мораве у неким деловима општине угрозило је оранице, али не и домаћинства и није било потребе за принудним исељењем, утврдили су представници општинских служби након данашњег обиласка неколико локација на територији алексиначке општине. Атарима села Горњег и Доњег Љубеша, Срезовца и Витковца, након изградње насипа на левој обали Мораве, не прети опасност од плављења ораница и кућа.

‒ Проблем у овом делу сада стварају подземне воде које се јављају на најнижим тачкама њихових парцела, али и неуређени бујични поток који долази из правца Кормана, јер вода која је стигла до њива нема где да отиче. Са овим проблемом биће упознат Штаб за ванредне ситуације, како би се предузеле једине могуће мере у овом тренутку – каже начелник Одељења за комуналне и грађевинске послове Новица Драгићевић и напомиње да ће се тај проблем решавати наредних година, а то подразумева израду техничке документације и геодетско снимање комплетог терена.

potoci

Проблем са бујичним потоцима након топљења снега јавио се у селима у делу општине од Катуна према Пруговцу и Липовцу и то највише због људске немарности јер, према речима надлежних, ти потоци мештанима служе за депонију тако да је бујица сакупила сав шљам, грање и смеће и препречила водопропусте, па се вода излила на коловоз.

potoci
Све одроне и наносе, као и зачепљене водопропусте, јуче и данас очистила је механизација Предузећа за путеве и ниједног тренутка, како истичу надлежни, није дошло до блокаде саобраћаја на путним правцима у овом делу општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =