Напредак славио у Ариљу

Алексиначки тим остварио је другу победу у 8. колу кошаркашке Друге лиге Србије. Напредак Босфорус је до свог, другог узастопног, тријумфа дошао у окршају са Кликом из Ариља 74:80 (14:17, 26:13, 21:27, 13:23). Најбољи појединац у нашем тиму био је капитен Шикман са 19 поена (индекс 25) , док је Ненад Ђурђевић постигао поен више. 

Алексинчани знатно боље отварају сусрет. После 5 минута игре, кошаркаши Напретка долазе до осетније предности (5:12). До краја периода, домаћа екипа успела је да се у извесној мери консолидује, али Напредак чува преднос – 14:17.

Друга деоница донела је потпуни суноврат нашег тима и ”далекометну паљбу” екипе Клика. Низали су се поени ван линије 6,75 – а одбрана Напретка у потпуности је заказала. Бољи случај није био ни у офанзиви. На полувремену било је убедљивих 40:30 у корист кошаркаша из Ариља.

Трећа четвртина, као и комплетно друго полувреме, припали су гостима из Алексинца. На почетку другог дела, Клик долазе до нејвећих +15, али Напредак Босфорус успева да смањи заостатак домаћих.

У последњој четвртини долази и до путпуног преокрета. Виђена је жестока борба на обе стране терена, али у последња два минута пресудила је већа концентрација алексиначког тима. Серијом 6:0, Напредак долази до прве гостујуће победе у овој сезони – 74:80.

Алексиначки тим није бриљирао, али је успео да покаже зрелост у кључним моментима. Домаћи тим био је изузетно расположен у шуту споља (12/22 за три), као и да оствари превласт у скоку.

Напредак заузима средишњу позицију на табели, са учинком од  по 4 победе и пораза, са добрим изгледима да настави победнички низ. Наредног викенда у Алексинац стиже нишки Константин, тим који је у досадашњем делу првенства остварио свега две победе.

Напредак Босфорус: Шикман 19 (7ск), Зорнић 6 (4укр), Јанчић 4 (4ск), Стевановић, Видић, Станисављевић 3 (6ас), Митић 3, Стевановић 15 (7ск), Богавац 10 (4ск), Ђурђевић 20 (5ас).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + fourteen =