pijaca

Минус проредио тезге

Мали број продаваца који пркосе хладноћи и ретки купци, то је данашња слика зелене пијаце у Алексинцу, коју је скројио вишедневни дебели минус. Поврће и воће, мед, ораси, лешници, венци суве паприке и остали сезонски производи нуде се на свега неколико тезги.

pijaca

‒ Видите и сами да нема ни продаваца ни купаца због ове хладноће, али је понуда ипак добра. Ја поред кромпира, зелене салате, младог и црног лука, шаргарепе, нудим и пшенично и пројно брашно – каже један од продаваца који се осмелио да изнесе робу овог јутра, Братислав Милановић из Алексинца.

Иначе, кромпир и црни лук се продају за 50 динара по килограму, зелена салата је 30, а спанаћ 80 динара. Од јужног воћа у понуди су мандарине и лимун. Цена јабука зависи од сорте, али ту је и она „цака” 3 килограма за 100 динара.

pijaca

Остали продавци нису били расположени за причу, што је разумљиво. Смрзавају се они, смрзава им се и роба која не подноси минусе. Једино што смо од њих чули, онако у пролазу, је да пажљиво прате временску прогнозу у нестрпљивом ишчекивању „одмрзавања”.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − seven =