Dan opštine

Министар Ружић и представници из Грчке, Словеније, Бугарске, Македоније и Русије на прослави Дана општине Алексинац

Свечаној академији данас су, између осталих, присуствовали и министар за државну и локалну самоуправу Бранко Ружић, епископ нишки господин Арсеније са свештенством, представник Римокатоличке цркве у Алексинцу, представници пријатељских општина Еани и Лаврио из Грчке, Загорје об Сави из Словеније, Хисар из Бугарске, Пробиштип из Македоније, генерални конзул Бугарске у Нишу Едвин Сугарев, аташе амбасаде Руске федерације Михаил Силантијев, представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, делегација Војске Србије, коју је предводио пуковник Звонко Стојковић, као и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић.

Dan opštine

‒ Желео бих да нам овај Дан општине Алексинац остане у лепом сећању. Нема потребе да набрајам шта је све урађено између два Дана општине, јер сте ви сведоци оног што се овде ради. Надам се да ћемо и у будућем периоду радити заједно на побољшању квалитета живота грађана Алексинца, јер нам је циљ исти – рекао је између осталог заменик председника општине, Чедомир Ракић.

Dan opštine

Општинске награде и признања овогодишњим добитницима је уручио председник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић. Похвале су уручене Владану Милојевићу, председнику Месне заједнице Витковац, Основној школи „Вожд Карађорђе” и Спортском савезу општине Алексинац. Новчане награде у износу од 25 хиљада динара ове године припале су директорки Центра за социјални рад, Јасмини Николић, археолозима Петру Милојевићу и Татјани Трајковић Филиповић и младој шахисткињи, Анастасији Војиновић. Звање почасног грађанина Алексинца, добио је глумац Томислав Трифуновић.

У име овогодишњих добитника, присутнима се обратила директорка Центра за социјални рад, Јасмина Николић.

– Хвала нашим колегама са којима радимо јер без њих, ми данас не бисмо стајали данас пред вама – рекла директорка.

Dan opštine

У музичком делу свечане академије наступили су Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” и Алексиначки градски оркестар састављен од професора ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 18 =