Naslovna

Мајсторије некадашњих асова

У пакленој атмосфери алексиначке Хале спортова (мисли се притом на велику врућину, а не на бурно навијање и број гледалаца; узгред буди речено било их је тек двадесет) селекција фудбалских ветерана Алексинца победила је синоћ екипу Загорја об Сави из Словеније резултатом 7:3.

Некадашњи асови из овог краја, као што су, рецимо, Албин Земљак, Славче Николић и Славимир Саша Милетић, својим мајсторијама и головима у великој мери допринели су победи свог тима. Најстарији у домаћој екипи, 71. годишњи Славче Николић, постигао је чак три гола, а по једанпут су се у листу стрелаца уписали Албин Земљак (68) и Славимир Милетић (62).

Резултат је, наравно, апосолутно неважан, а наредни сусрет већ је заказан за 8. август, када ће Загорје об Сави прославити Дан своје општине. Како је најављено, тада ће спортисти из ова два града, осим у малом фудбалу, одмерити снагу и шаху, стоном тенису и, можда, куглању.

Поводом Дана општине, сусрет фудбалских ветерана организовали су Спортски савез Алексинца и Општинска организација за туризам и спорт.

Иначе, до почетка ратних збивања у бившој Југославији општине Алексинац и Загорје об Сави редовно су размењивале међусобне посете у складу са Повељом о братимљењу и сарадњи.

Алексинац – Загорје об Сави 7:3 (2:0) 

Алексинац, 5. јун. Хала спортова. Гледалаца: 20. Судије: Горан Динчић (Алексинац), Милена Живановић (Суботинац). Стрелци: 1:0 Албин Земљак у 9, 2:0 Славче Николић у 13, 3:0 С.Николић у 19, 4:0 С.Николић у 21, 5:0 Душан Милетић у 22, 6:0 Славимир Милетић у 25, 6:1 Лазар Вељковић у 26, 6:2 Л. Вељковић у 27, 7:2 Д. Милетић у 28, 7:3 Мито Кос у 30. минуту.

Aleksinac

АЛЕКСИНАЦ: Стефан Милетић, Душан Милетић, Албин Земљак, Славче Николић, Србобран Миловановић, Јован Живић, Бојан Младеновић. Играли су још: Славимир Милетић, Новица Николић, Наташа Петровић, Дејан Вуксановић, Александар Земљак.

Zagorje ob Savi

ЗАГОРЈЕ ОБ САВИ: Тадеј Уле, Игор Грчар, Санди Ритер, Мито Кос, Само Вртачник, Зоран Вељковић, Едвард Текавчич. Играли су још: Санди Дрољц, Стане Коримшек, Лазар Вељковић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 14 =