knjiga poezije Lica

„Лица” Александре Павловић

Након књига поезије „Ишчекивања” (2001.) и „Представа ума” (2011.), Александра Павловић, актуелна председница Књижевног клуба „Велимир Рајић” недавно је своју библиографију обогатила и књигом кратких прича „Лица”, коју је у едицији „Нови корен” објавио Студентски културни центар из Крагујевца. Књига је имала своју промоцију на овогодишњем Сајму књига у Београду, а прошлог четвртка, „Лица” су представљена и у Студентском културном центру у Крагујевцу. О књизи су, поред ауторке, говорили и књижевник, Владимир Перић и сарадник за издаваштво СКЦ Крагујевац, Ненад Глишић.

Aleksandra Pavlović
Ову књигу граде две целине. Први део Александра је посветила Личностима које су своју уметност градиле на искуству прожимања колективног и личног, а у другом делу, који је посвећен Ликовима, прати књижевне ликове: од Гилгамеша, Офелије, Еме Бовари, Раскољникова, до Вука Исаковича и Мелкиора Тресића.

По речима Владимира Перића, из „Лица” избија срећа, јер представља простор емпатије са разним људима од пера.

Александра Павловић је рођена у Нишу 1982. године где је дипломирала на Департману за српску и компаративну књижевност. Бави се књижевном критиком и аутор је бројних приказа књижевних дела, а за своје књижевно стваралаштво освојила је бројне награде. Оснивач је и координатор Радионице креативног писања „Алхемија речи”.
Представљање „Лица” у Алексинцу планирано је у децембру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nineteen =